XVII Aniversari dels Matossers 6-06-2019

by Castellers de Caldes / 30 de juny de 2019 /In Cròniques / No comments

Diumenge 30 de juny, la calor apreta però els Escaldats no parem, cap a les 10.30 som a l'autocar direcció Molins de Rei. Allà ens trobarem amb la colla local, els Matossers, i amb uns dels nostres fillols, els Manyacs de Parets, per celebrar el XVII aniversari dels castellers de Molins de Rei.

Abans de les 12 a la plaça de la Creu ja es comencen a enfaixar els castellers. Sort que hi ha trossets d'ombreta i aigua ben fresca per fer passar la calor al llarg de la diada: S'obre la diada amb els habituals pilars d'entrada on les tres colles fan un pilar de quatre.

Matossers són els encarregats d'iniciar la primera ronda i ho fan descarregant un tres de set. De seguida els Escaldats tanquem la pinya d'un tres de sis, però que acaba en intent desmuntat. És el tron dels Manyacs que descarreguen un tres de sis. Abans de passar a la segona ronda els Escaldats repetim castell i aquest cop si, tres de sis descarregat, amb una estrena a terços! Felicitats Júlia, a veure si aviat et podem veure un pis més amunt!

Entre ronda i ronda veiem com els castellers busquen zones d'ombra o aprofiten per refrescar-se! Ens va molt bé per poder continuar amb la jornada castellera.

En segona ronda els Matossers descarreguen un cinc de sis, els Escaldats plantem un quatre de sis, molt parat, que acaba en castell descarregat. La colla de parets enlaire un quatre de sis, que acaba en intent desmuntat, però de seguida el tornen a provar i ara sí, castell descarregat.

Arriba la tercera ronda i els Matossers descarreguen un quatre de sis. És el torn dels Escaldats, alcem un tres de sis, que tot i no estar massa quadrat de mides, i quedar els dosos un pèl oberts en el moment de l'aleta, el descarreguem.

Per tancar la diada els Matossers descarreguen el pilar de cinc en solitari, després en ronda conjunta alcen dos pilars de quatre enmig del pilar de quatre d'Escaldats i l'altre pilar de quatre de Manyacs.

Abans de marxar els músics fan sonar part del seu repertori, fins i tot sona un aniversari feliç, Felicitats!! També enlairem a la Júlia per celebrar la seva estrena al tronc, enhorabona!

Però la diada no acaba aquí, la colla local ens ha preparat un super dinar! I seguint la cercavila hi fem cap! Gràcies Matossers per convidar-nos, per l'organització i pels jocs de canalla durant la sobretaula.

Ara si tornem cap a Caldes que hi falta gent, i ens veiem tots i a totes dimarts al local!

Matossers P43d75d64d6P5 i 2P4.
Escaldats P4id3d63d64d63d6a i P4.
Manyacs de Parets P43d6id4d64d6 i P4.

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.