Xè Aniversari Esperxats de l’Estany a Banyoles 20/3/22

by Castellers de Caldes / 21 de març de 2022 /In Cròniques / No comments

Aquest diumenge els Escaldats hem participat a la primera actuació de la temporada 2022 a Banyoles, en motiu del Xè Aniversari dels Esperxats de l’Estany, la colla amfitriona.

Les condicions meteorològiques no han impedit que la jornada es pogués celebrar, però ha hagut de ser al Pavelló de Can Puig, enlloc de la Plaça Major.

Ha estat un gran inici de temporada per als Castellers de Caldes, tenint en compte que després de la pandèmia la massa social de la colla ha disminuït i sumats a unes quantes baixes per la jornada d’avui, una setantena de castellers ens hem desplaçat fins a la capital del Pla de l’Estany.

Després d’un pd4 d’entrada, hem iniciat la diada amb un 3d6a una mica obert de mides, però descarregat amb molta solvència. En segona ronda hem descarregat el que era el plat fort de la jornada, la torre de 6, el castell més ben valorat de la gamma de 6, que portàvem treballant molt bé als assajos des de l’inici de la temporada. Per acabar, hem descarregat un 3d6 i un pd4, amb un tronc i una pinya molts sòlids.

Un molt bon començament, descarregant els 3 castells a la primera i serveix per agafar confiança de cara a les properes diades i poder fer un pas més cap a nous reptes.

La diada l’han completat els Capgrossos de Mataró, descarregant el 3d7 i el 4d7 com a millors castells, acompanyats d’un 5d6. La colla local, ha descarregat el 4d6, i després de 2id de la torre de 6, han optat per fer el 3d6 i el 3d6a. Per últim, els Guillats de la Selva, colla encara en formació, ha pogut fer només un pd4 que ha caigut just després de fer l’aleta, i un id3d6, que ha baixat quan l’acotxador estava a punt de col·locar-se.

Una bona paella i una mica de música ha sigut el punt i final a un tret d’inici de la nova temporada castellera, que esperem que sigui sense entrebancs i puguem mantenir la regularitat que teníem abans de la pandèmia.

 

Castellers de Caldes: pd4, 3d6a, td6, 3d6, pd4.
Esperxats de l'Estany: p4ps, 4d6, 2idtd6, 3d6a, 3d6, 2pd4.
Capgrossos de Mataró: p4, 3d7, 4d7, 5d6, 3p4.
Guillats de la Selva: pd4c, id3d6

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.