IV Aniversari del bateig dels minyons de Santa Cristina 2019

by Castellers de Caldes / 7 d'abril de 2019 /In Cròniques / No comments

Diumenge 7 i els Escaldats matinem! A les 9:30 surt l’autocar per anar cap a Santa Cristina d’Aro, a celebrar el 4t. aniversari de la Colla local, els Minyons de Santa Cristina, acompanyats també dels Xerrics d’Olot.

Iniciem cercavila des de l’espai Riudaura fins la plaça 1 d’octubre on les colles en comencem a enfaixar. Com ja va passar a la primera actuació, els Escaldats lluim un bon grapat de grallers i tabalers, bona feina músics! A les 12 comença l’actuació, la colla local aixeca un pilar de 4 de dol, des d’aquí molts ànims de nou. Després dels aplaudiments s’alcen els pilars d’entrada de les tres colles.

La colla local s’encarrega d’obrir la primera ronda i ho fa descarregant un 3d6. És el torn dels Castellers de Caldes i descarreguem el 4d6, un cop més amb els super dosos lleugers. Xerrics també descarrega el seu castell en aquesta ronda, una torre de sis.

S’inicia la segona ronda i els Minyons alcen un 4d6 amb agulla però l’encaix amb pinya no és massa bo i decideixen desmuntar el peu. Tot seguit incien de nou la construcció, però després de col.locar-se els dosos perd força la mida i prefereixen baixar-lo, quedant en intent desmuntat. En toca als escaldats i descarreguem un 3d6 amb agulla, aquest cop els dosos no són els petits, però amb assaig i constància sabem que acabaran també fent les estructres de tres.A tope canalla! Tanquen aquesta ronda els Xerrics d’Olot descarregant un quatre de sis.

Arriba ja la tercera, i última ronda, on la colla local descarrega el 3d6 amb agulla. Escaldats descarreguem el nostre tercer castell, un tres de sis, que tot i obrir-se una mica durant la baixada de canalla, descarreguem sense més dificultats. Xerrics d’Olot descarrega, com nosaltres, un tres de sis. Abans dels pilars de sortida els Minyons de Santa Cristina descarreguen el tercer castell, un 4d6a, en ronda de repetició.

I es tanca la diada a plaça amb els pilars de sortida, on la colla local desplega un vano de quatre, Xerrics d’Olot un pilar de quatre i nosaltres, els Escaldats, també descarreguem un pilar de quatre amb estrena d’enxaneta, felicitats Oriol!!!

La diada acaba amb l’entrega de records, un magnífic dinar i jocs per la canalla!! Gràcies Minyons de Santa Cristina per aquesta bonica diada, l'organització, les ganes i el tracte que hem rebut! Ens veiem a les places. Salut i castells.

Minyons de Santa Cristina: Pilar de dol, 2p4 3d6 id4d6a 3d6a 4d6a, Vano de 4

Castellers de Caldes: p4 4d6 3d6a 3d6 p4

Xerrics d'Olot: p4 3d6 4d6 3d6 p4

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.