Fira de Sant Ponç a l’Ametlla del Vallès 2019

by Castellers de Caldes / 14 de maig de 2019 /In Cròniques / No comments

Diumenge 12 de maig, s'obre un dia molt assoleiat i ve de gust sortir al carrer a gaudir-lo. Els Escaldats ho fem anant cap a l'Ametlla del Vallès, on ens esperen Carallots i Laietans per començar la diada a la Fira de Sant Ponç.
Cap a quarts de dotze ja són moltes les camises que es veuen voltant per les paradetes, tastant els productes o fent petar la xerrada. Els Escaldats ens reunim abans de començar la diada, tenim feina, ja que avui tenim moltes camises noves per entregar. Quin goig! Gaudir-les i sueu-les, benvinguts a la gran família Escaldada!!!
Poc després ja ens anem enfaixant tots i totes i comencem amb els pilars d'entrada, on cada colla n'alcem un de quatre.
Els de Caldes de Montbui som els encarregats d'obrir la primera ronda i ho fem descarregant un quatre de sis amb agulla, amb els dosos lleugers i la canalla de dalt ben finíssima. Terços i segons tampoc perden mida, i la pinya ben compacte l'ha convertit en un castell ben ferm. Seguidament els de Santa Coloma de Gramenet ja van tancant pinya per alçar una torre de sis, però quan la canalla comença a pujar agafa mala mida i tremolor i decideixen desmuntar-la. Arriba el torn de la colla de Sant Vicenç dels Horts i prova el tres de set, però al perdre mides queda en intent desmuntat.
Arrenca la segona ronda i els Escaldats descarreguem un altre quatre de sis, aquest cop sense agulla, i amb un pom de dalt diferent per fer rotar la canalla. Laietans intenta un tres de sis, però de nou queda en castell desmuntat. Carallots tanca aquesta segona ronda descarregant els tres de sis amb agulla.
Torn de nou dels Escaldats que obrim la tercera ronda descarregant un tres de sis amb agulla molt parat, tot i que en algun moment semblava que perdia mida, es va recuperar sense problemes, convertint-se en un castell ferm i segur. Felicitats colla! És el torn dels Laietans que intenten de nou el tres de sis, però torna a quedar en intent desmuntat, avui han pogut portar poques camises a plaça i això ha afectat en la seva actuació, ànims de
ben segur que en la propera diada ja podeu alçar tres castells. Els Carallots tanquen, doncs, l'última ronda alçant un quatre de sis i descarregant un tres de sis en ronda de repetició.
Per tancar la diada les tres colles fem els pilars de sortida. Escaldats i Laietans un pilar de quatre cadascun i Carallots un pilar de quatre aixecat per sota.
Un cop més agrair als Escaldats que han vingut a plaça i una menció especial als músics que cada cop són més i ens fan gaudir moltíssim amb el seu so de gralles i tabals!! Ens retrobem dimarts assaig.
Salut i castells.

Castellers de Caldes de Montbui P4, 4d6a, 4d6, 3d6a i P4.
Laietans P4, id2d6, 2id3d6 i P4.
Carallots P4, id3d7, 3d6a, 4d6, 3d6 i P4ps.

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.