Festa Major amb intent de 5d7 2018

by Castellers de Caldes / 24 d'octubre de 2018 /In Cròniques / No comments

Per la Festa Major de Caldes, els Escaldats van tenir com a colles convidades als Minyons de Terrassa i els Castellers de Badalona.

En el carrer Pi i Maragall, ben a prop del parc de l'Estació, va tenir lloc la diada de la Festa Major, un lloc fins ara inèdit per la colla local.

Es tractava d'una actuació marcada en vermell pel calendari, doncs els Castellers de Caldes tenien planejat assolir la millor actuació de la temporada.

Ja en primera ronda, els Escaldats van descarregar un solvent 3d7. Per altra banda, els Minyons decarregaven el 4d8, un castell que per la colla malva no suposa cap dificultat donat el seu nivell. Per part dels Micacos, un intent desmuntat del 4d7 degut als dubtes de la canalla va fer que la colla de Badalona no comencés amb bon peu. Tot i així, la colla va poder refer-se en descarregar-lo en el segon intent.

En segona ronda arribava possiblement el moment més important de la temporada pels Escaldats, on intentarien per segon cop a la seva història descarregar el 5d7. Tot i una pujada molt moguda, amb acotxadors col·locats semblava que el castell s'havia estabilitzat i es podria descarregar sense problemes. Tot i així, després de l'aleta del tres, amb l'enxaneta sobre la rengla i a punt de fer les tres passes per fer la segona aleta, el castell va perdre la mida al pis de quarts, provocant que el pom es despengés i deixant el castell en intent. Era un cop dur pels Castellers de Caldes, doncs feia gairebé dos anys que la colla no patia una caiguda.

En aquest mateixa ronda també es van poder veure els millors castells de les colles convidades. Un 2d8f molt solvent per part dels Minyons i un 3d7a per part dels Castellers de Badalona.

En ronda de repetició, els Castellers de Caldes van decidir baixar expectatives degut a la caiguda i van poder descarregar un 2d6 que no tenia gaire bona mida des del començament però que es va poder defensar en tot moment sense problemes.

Ja en última ronda, els Escaldats tancaven actuació amb un 4d6, mentre que Minyons ho feia amb un 3d8 i la colla micaco amb un 3d7.

En ronda de pilars, els Minyons van poder descarregar sense cap problema el pilar de 6, la millor construcció de la diada. Per part de Badalona van tancar amb un pilar de 5 mentre que els de Caldes descarregaven un pilar de 4.

Sensacions molt diferents per totes tres colles. Minyons marxava amb una actuació solvent que complia el tràmit, Badalona s'emportava una actuació amb tres castells de set que li dona oxigen després d'un concurs7 difícil, i Caldes marxava amb la sensació de que havia desaprofitat una gran ocasió per haver tocat sostre de nou. Tot i així, queden encara quatre actuacions fins a final de temporada on els Escaldats poden intentar assolir aquest repte.

Castellers de Caldes 2P4 3d7 i5d7 2d6 4d6 P4
Minyons Terrassa 2P4 4d8 2d8f 3d8 P6 4P4
Castellers Badalona 2P4 id4d7 4d7 3d7 P5

Veure fotografies

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.