Diada nacional a Caldes de Montbui 2018

by Castellers de Caldes / 10 de setembre de 2018 /In Cròniques / No comments

El passat 9 de setembre els Escaldats van celebrar en motiu de la Diada Nacional de Catalunya una actuació amb Castellers de Mollet com a colla convidada.

Tot i actuar a casa i venint d'una gran actuació a Palau, els Castellers de Caldes van haver de baixar les seves espectatives degut a baixes al tronc i en el nombre d'efectius a la pinya. En canvi, Castellers de Mollet volia seguir amb la seva gran temporada on està consolidant la gamma bàsica de set i tenia una gran oportunitat d'arrencar amb força el segon tram de temporada i mantenir la dinàmica ascendent.

En primera ronda, Caldes descarregava un 4d6 sense gran dificultats tot estrenant parella de dosos. Per part dels de la camisa verd claret es va veure un 3d7, que tot i una mica tremolós, va mantenir molt bona mida en tot moment.

Ja en segona ronda, els escaldats van haver de tirar del 2d6, un castell que els últims anys han dominat amb solvència. Tot i així, la torre va perdre la mida de bon principi i va fer que el castell es descarregués amb dificultats, deixant un regust amarg. Mollet en canvi, va seguir amb la seva artilleria, tot descarregant un 4d7 i demostrant el seu bon estat de forma.

En última ronda, Caldes va tancar amb un 3d6, mentre que Mollet ho va fer amb un 3d6a.

Ja en ronda de pilars, els de Caldes van optar per fer un pilar de quatre i Mollet per dos pilars de quatre simultanis. Les nombroses baixes i la casuística de l'actuació van fer que els escaldats no estrenéssin encara el pilar de cinc.

Ben acabada l'actuació, la colla local va preparar al seu local un pica-pica mostra de la bona sintonia que mantenen les dues colles del Valles Oriental.

Tot i haver fet un actuació molt per sota de les espectatives degut al potencial de la colla i les alçades de la temporada, els Castellers de Caldes poden fer un balanç positiu de la jornada, gràcies a l'estrena de dosos que permetrà encarar el segon tram amb un ull posat en els castells de set amb agulla.

Veure fotografies

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.