Diada d’estiu a Badalona 7-07-2019

by Castellers de Caldes / 7 de juliol de 2019 /In Cròniques / No comments

Dissabte 6, els Escaldats dinem d'hora, ja que a les 16.30h surt l'autocar cap a Badalona, ens espera una diada amb la colla local, els Micacos, i la colla de Guissona, els Margeners.

Per problemes tècnics imprevistos l'actuació començarà mitja horeta més tard. Així doncs, per fer temps fins a les 18:30 els Escaldats aprofitem per prendre un gelat, un refresc o acostar-nos a la platja que la tenim a tocar.

Obre la diada la colla local amb un pilar de quatre de dol, molts ànims des d'Escaldats. Seguidament s'inicia la primera ronda, sense pilars d'entrada per no allargar massa la diada, on Micacos descarrega un tres de set, Margeners una torre de sis, i nosaltres, els Escaldats, un quatre de sis.

Arriba la segona ronda i la colla de Badalona descarrega un quatre de set. Els Margeners de Guissona descarreguen un tres de sis. Els castellers de Caldes alcem un tres de sis amb agulla, on tot i que el pom de dalt ha tingut alguns dubtes i moments d'incertesa, finalment l'enxaneta ha coronat al castell i malgrat baixar pel mateix lloc, s'ha ben descarregat.

En tercera ronda els castellers de groc, la colla local, descarreguen, després d'un peu desmuntat, un quatre de sis amb agulla. La colla de Guissona, els Margeners, descarreguen un pilar de quatre. Arriba el nostre torn i els Escaldats descarreguem un tres de sis.

Tanquem la diada amb la ronda de pilars on els Micacos descarreguen un pilar de cinc. Ara ens toca els Escaldats, després de temps treballant-lo i de dies veient-lo assaig, ha arribat el dia i volem portar a plaça el nostre primer pilar de cinc de la temporada. Hi ha certs nervis però la colla en tenim moltes ganes i estem a tope. Tanquem pinya i el tronc comença a pujar, i mentre els grallers toquen arriba l'alerta!!!! Uuueee... però l'emoció no acaba aquí, l'enxaneta va baixant i de mica en mica la resta de troc, ara sí! Castell descarregat i primer pilar de cinc de la temporada!!! Seguim així colla i el podrem lluir més dies!!!!

Entre abraçades, somriures, càntics i alguna llagrimeta de felicitat, ajudem a les altres colles a tancar la diada, encara queda un pilar de quatre de la colla local i un pilar de quatre per sota, amb una mini enxaneta, dels Margeners de Guissona.

Escaldats felicitats!! Seguim amb els assajos per tancar aquest primer tram amb el cap ben alt!! Ens veiem dimarts!!

Badalona Pde4 dol, 3de7, 4de7, 4de6a, Pde5 i Pde4.
Margeners 2de6, 3de6, Pde4, Pde4ps.
Escaldats 4de6, 3de6a. 3de6 i Pde5.

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.