Diada de Primavera a Vic 2019

by Castellers de Caldes / 25 de maig de 2019 /In Cròniques / No comments

Dissabte 25 els Escaldats anem cap a Vic, l’autocar no va massa ple perquè forces de la colla es quedaran a la festeta que han organitzat els amfitrions de la diada, els Sagals d’Osona.  

A les 17 hores ja som a la Rambla del Carme i mica en mica arriben més camises de colors, blaves dels Castellers de Berga i morades de la Colla Jove de Barcelona. La gent es va enfaixant i de seguida s’aixequen els primers pilars, els Sagals en fan dos de quatre i  les altres colles un de quatre cada una.

Els Sagals obren la primera ronda i ho fan descarregant un tres de vuit que, tot i bellugar una mica, descarreguen sense problemes. Felicitats colla per aquest primer de la temporada, esperem que el seguiu lluint a les places. A continuació la colla Jove de Barcelona descarrega un tres de set, molt parat, i seguidament els Castellers de Berga descarreguen també aquesta construcció. Arriba el torn dels Escaldats i descarreguem un tres de sis amb agulla.

Segona ronda i els Sagals descarreguen una torre de set, la Jove de Barcelona descarrega un cinc de sis, i Castellers de Berga un tres de sis per sota. En el tron dels Escaldats descarreguem un quatre de sis amb agulla, que tot i no tenir la mida massa quadrada hem descarregat.

Tot i ser quatre colles de seguida arriba la tercera ronda, on Sagals descarrega, després de desmuntar un peu, un set de set molt parat. A continuació tan la Jove de Barcelona com Castellers de Berga descarreguen un quatre de sis amb agulla, sense problemes. Tanquem l’última ronda els Escaldats i ho volem fer estrenant el primer quatre de set de la temporada. Tanquem pinya i pugen segons però el veuen desquadrat de mides i el baixem, fent un peu desmuntat. De seguida es torna a tancar la pinya i ara si segons i terços amunt, sonen les gralles i quarts ja som a dalt, però està deformat i amb l’entrada de dosos decidim tirar-lo avall, quedant en intent desmuntat. Ho tornem a intentar aquest cop decidim rotar l’estructura 180 graus, per compensar la baixada del carrer, després d’haver fet un altre peu desmuntat. L’estructura puja força bé però amb quarts i dosos enfilats torna a perdre molt la mida i una de les rengles queda molt estirada, així doncs de nou queda en intent desmuntat.

Quina llàstima colla, però que ningú es desanimi, com bé ha dit el nostre cap de colla el tenim a tocar, la feina està feta i es veu a cada assaig, ben aviat ens sortirà a plaça. Tothom assaig dimarts i divendres per seguir treballant a tope! Escaldats “fiesteros” passeu-ho d’allò molt bé per Vic i gaudiu amb els companys i companyes de diada!

 

Sagals d’Osona   2p4, 3d8, 2d7, 7d7 i vd5.

Jove de Barcelona  p4, 3d7, 5d6, 4d6a i p4.

Castellers de Berga p4, 3d7, 3d6xs, 4d6a i p4.

Castellers de Caldes de Montbui p4, 3d6a, 4d6a, 2id4d7 i p4.

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.