Diada de Nyerros a Manlleu 2019

by Castellers de Caldes / 27 d'octubre de 2019 /In Cròniques / No comments

Diumenge 27 d'octubre els Escaldats anem cap a Manlleu, a fer l'última diada fora de casa.

Cap a les 11.30 ja som a plaça al costat dels nostres fillols els Castellers de Castellar i els amfitrions de la diada els Nyerros de la Plana.

A les dotze comencem amb els pilars d'entrada on Nyerros han fet un pilar de quatre per sota, capgirats dos pilars de quatre simultanis un d'ells per sota. I nosaltres, els Escaldats, un pilar de quatre desplegant una pancarta "Xènia llibertat" per donar suport a la jove calderina injustament empresonada.

Els Nyerros obren la primera descarregant un tres de sis amb agulla. A continuació els Capgirats han descarregat un quatre de sis amb agulla, els Escaldats tanquem la ronda descarregant un quatre de set molt parat!!!

En segona ronda els Nyerros han descarregat un quatre de sis. Els Castellers de Castellar han descarregat un tres de sis amb agulla en aquesta ronda. Els Escaldats alcem un tres de set, que tot i el tremolor dels nervis descarreguem sense problemes i amb una estrena a terços! Felicitats colla!

Arriba la tercera ronda i els Nyerros aixequen una torre de sis, però l'acotxador té algunes dificultats per pujar i prefereixen desmuntar. Arriba el torn dels Capgirats i descarreguen un quatre de sis. Tot seguit els Nyerros tornen a provar la torre de sis i aquest cop si, castell descarregat. Els Escaldats tanquem aquesta última ronda alçant un quatre de sis amb agulla, però quan comencen a sonar les gralles i a pujar terços la pinya no està còmoda i desmunten el castell, quedant en intent desmuntat, de nou tanquem pinya i aquest cop si castell descarregat, amb estrena d'acotxador!

Per tancar la diada fem els pilars de sortida, Nyerros fa dos pilars de quatre, Capgirats pilar de cinc, tot i que ha quedat només carregat, però ningú s'ha fet mal, ànims colla segur que ben aviat el veiem descarregat. Nosaltres els Escaldats, fem dos pilars de quatre simultanis, un d'ells amb estrena!

Abans de tancar la diada els Nyerros de la plana alcen 7 pilars de tres lluint canalleta.

Mentre alguns es van desenfaixant els músics animen la festa i la canalla i no tant canalla s'anima a ballar.

Abans de tornar cap a casa les tres colles anem al local dels amfitrions on ens conviden a dinar i després realitzem el, ja tradicional, concurs de flams!!

Cap a les cinc de la tarda tornem al bus, però ens passem un parell d'horetes parats pel tall de carretera! Entre riures i brometes passem l'estona fins que podem fer la volta i emprendre el camí cap a Caldes!

Nyerros de la Plana P4ps, 3d6a, 4d6, id2d6, 2d6, 2p4 i 7p3.
Capgirats p4, p4ps, 4d6a, 3d6a, 4d6 i p5c.
Castellers de Caldes de Montbui p4, 4d7, 3d7, id4d6a, 4d6a i 2p4.

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.