Diada de la colla a Caldes 2019

by Castellers de Caldes / 13 de novembre de 2019 /In Cròniques / No comments

Els Escaldats arribem a la recta final de temporada amb molta energia, per això aquesta setmana la tenim plena d'activitats.

Dimarts 5 assaig a tope, tot i algunes baixes no afluixem i seguim amb l'objectiu de fer la millor actuació!

Dijous 7 tornem a assajar, proves encarades a diumenge i a pinyes, som-hi que ho tenim a tocar!

Divendres 8 el local ple de nou, avui assagem amb uns dels nostres fillols, els Capgirats. Després pica-pixa, sopar i musiqueta per tancar la nit.

Dissabte dinar de barbacoa! Tot seguit inauguració de la nova exposició de fotografies a les parets el local! Valoració dels actes i organització de Festa Major. Tot seguit xocolatada i visualització del documental Enxaneta! Es fa l'hora de sopar i ho fem junts al local amb un menú preparat per "Les Magdalenes", en acabar partida de trivial i actuació de talents!! Quins espectacles, canalla un cop més genials!

I arriba el diumenge de la diada, forces Escaldats esmorzem plegats a la casa dels mestres, agafant forces per la gran diada! Cap a les 11.45 iniciem la cercavila al costat de Castellers d'Andorra, Esperxats d'Olot i Castellers de Castellar. Al voltant de les dotze arribem a la plaça de Can Rius i de seguida s'alcen els pilars d'entrada, on Capgirats i Escaldats en fem dos de quatre i Castellers d'Andorra i Esperxats un de quatre simultàniament.

Els Escaldats obrim la primera ronda i ho fem descarregant un quatre de set, amb estrena de dosos! Felicitats colla!!!! A continuació la colla Andorrana descarrega un quatre de sis amb agulla, seguidament els Esperxats descarreguen un cinc de sis. Tanquen la primera ronda els Capgirats amb un quatre de set descarregat.

En segona ronda els Escaldats lluïm el primer cinc de sis de la temporada, quines ganes teníem de portar-lo a plaça!!! Aviat un pis més?.... Els Castellers d'Andorra descarreguen un quatre de sis, a continuació la colla d'Olot descarrega, també, un quatre de sis. Seguidament els Castellers de Castellar descarreguen el cinc de sis.

I som ja a la tercera ronda i els Escaldats descarreguem el tres de set, sense problemes tot i ser un pèl més belluguet que altres vegades. Els Castellers d'Andorra descarreguen un tres de sis amb agulla i tot seguit els Esperxats d'Olot descarreguen, també, un tres de sis amb agulla. Per tancar aquesta última ronda els Capgirats descarreguen la torre de sis.

Arriba la ronda de pilars i la comencen els Esperxats descarregant un pilar de cinc tot i ser força mogut a la baixada. Arriba el nostre torn, i descarreguem de nou el pilar de cinc a plaça després de diverses actuacions sense fer-ho, i ho fem amb estrenes en el tronc. Un altre pilar de cinc s'alça a la plaça, càrrec dels Capgirats que també el descarreguen, tanquen la ronda de pilars els Castellers d'Andorra descarregant un pilar de 4.

Per tancar aquesta diada castellera descarreguem un castell de germanor, un 4d6 femení amb representació de les 4 colles participants en la diada.

Abans del dinar de colles, els músics animen el final de diada fent ballar a grans i petits.

Castellers de Caldes de Montbui 2P4 4d7 5d6 3d7 P5

Colla Castellera Esperxats P4 5d6 4d6 3d6a P5

Castellers d'Andorra P4 4d6a 4d6 3d6a P4

Castellers de Castellar 2P4 4d7 5d6 2d6 P5

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.