Diada de la Bolera 7-07-2019

by Castellers de Caldes / 20 de juliol de 2019 /In Cròniques / No comments

Dissabte 20 de Juliol, a dos quarts de sis de la tarda, el súper equip de músics Escaldats i la resta de colla estem preparats a l'estació d'autobusos per iniciar la cercavila, acompanyats de dues colles castelleres més, Nyerros de la Plana i Picapolls de la Gavarresa. Els Castellers de Caldes estem contents, no som més camises de les habituals, però actuem a casa i això sempre ens agrada! Som-hi que comenci la cercavila!

Seguint el so de les gralles i tabals arribem fins a la plaça Moreu, allà encara trobem algunes camises verdes més. De mica en mica, la gent es va enfaixant i de seguida estem preparats per començar la diada. Per començar Nyerros fan un pilar de quatre de dol, de nou molts ànims colla. Després les tres colles alcem simultàniament un pilar de quatre. Ei!, que el d'Escaldats va amb dues estrenes! El segon i l'enxaneta felicitats!!!!

Ens toca encetar la primera ronda i ho fem descarregant un quatre de sis, on s'hi estrena una terça, enhorabona! Seguidament Nyerros alça una torre de sis. Tanquen la primera ronda els Picapolls descarregant un quatre de sis.

Arriba la segona ronda i els Escaldats volem estrenar el primer castell de set de la temporada, hi ha força nervis però la feina està feta i als assajos ja l'hem vist molt, tenim ganes de lluir-lo a plaça. Es tanca la pinya i segons i terços comencen a pujar, seguits de quarts i dosos, hi ha cert tremolor però la mida és bona i està ferm, és per això que la canalleta del pom no dubte i de seguida sona l'aleta!! I decidits el descarreguem! Uueee crits de felicitat i alegria omplen la plaça, ja el tenim! Bona feina colla!! A continuació els Nyerros descarreguen un tres de sis i els picapolls un tres de sis amb agulla.

En tercera ronda els Escaldats descarreguem un quatre de sis amb agulla, a continuació els Nyerros de la Plana descarreguen un tres de sis amb agulla i tanquen aquesta última ronda els Picapolls descarregant un tres de sis.

Ja en ronda de pilars els Escaldats descarreguem un pilar de quatre, el de cinc que vam lluir as Badalona haurà d'esperar, la canalleta més petita no es troba bé, millora't bonica! Mentrestant Nyerros i Picapolls alcen un pilar de quatre per sota cada colla.

Entre ruixades d'aigua la co-cap de colla Escaldada ens felicita per la bona diada que hem fet i ens desitja bones vacances per tornar amb les piles carregades a tope.

Sonen de nou gralles i tabals i després de fer ballar a la canalla i als més grans a ritme de polca, comencem a desfilar cap al nostre local, allà ens espera pica-pica, beguda fresca i música!!!!

Castellers de Caldes de Montbui P4, 4d6, 3d7, 4d6a i P4.

Nyerros de la Plana P4dol, P4, 2d6, 3d6, 3d6a i P4xs.

Picapolls de la Gavarresa P4, 4d6, 3d6a, 3d6 i P4xs.

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.