Crònica Actuació a Montmaneu 19/2/23

by Castellers de Caldes / 20 de febrer de 2023 /In Cròniques / No comments

El diumenge passat 19 de febrer, vam fer la primera actuació de la temporada a la població de Montmaneu (Anoia). Vam tenir el plaer d'actuar amb els Moixiganguers d'Igualada, una colla que feia molt temps amb la que no compartíem plaça.

L'actuació es feia en el marc de la Fira de la Caldera, enmig de la Plaça Major del poble, al costat d'un seguit de parades d'artesania i de calderes de caldo.

L'actuació començava passats uns minuts de dos quarts de dotze amb els pilars d'entrada, on els escaldats vam fer-hi un pd4, mentre que la colla amfitriona en feia tres de simultanis.

En primera ronda, vam fer-hi el 3d6 amb estrenes al pis de dosos, que tot i treure una mica el cul, es va poder defensar a la sortida d'enxaneta. Els Moxiganguers van iniciar la diada amb algun entrebanc, després de fer un intent desmuntat de 7d7 per un tema d'alçades del tronc, van tornar-hi amb un intent. L'estructura va cedir després de que els dosos de la part del tres es despenjessin i s'enduessin la resta del tronc.

En segona ronda, els escaldats vam fer-hi el nostre millor castell de la jornada, el 4d6a, que d'inici estava una mica obert, però no va patir gaire per la part superior. Els Moxiganguers en ronda de repetició van fer-hi el 4d7a. Seguidament van fer l'intent del primer 4d8 de la temporada, i va quedar en intent desmuntat, després d'haver col·locat dosos.

En tercera ronda, vam descarregar un 4d6, que va anar una mica lent i va fer que es deformés a terços, però es va poder defensar bé. Els Moixiganguers, tenien clar que volíen fer una gran actuació i van atacar la td7 que la van descarregar sense problemes, i això els va donar confiança per acabar descarregant el 4d8, el primer de la temporada de tot el món casteller, en ronda de repetició.

Per acabar la diada vam fer un pd4 i els Moixiganguers el pd5.

Una diada molt acollidora amb un gran ambient en un poblet molt petit però amb moltes ganes de veure-hi castells.

Castellers de Caldes: pd4, 3d6, 4d6a, 4d6, pd4
Moixiganguers d'Igualada: 3pd4, id7d7, i7d7, 4d7a, id4d8, td7, 4d8, pd5

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.