Activitat col·laborativa amb la AOS 2018

by Castellers de Caldes / 22 de juliol de 2018 /In Activitats / No comments

Els passats dies 12 i 13 l'associació Agile Spain va celebrar a Caldes de Montbui un dels seus esdeveniments més importants de l'any, l'AOS 2018, aquest esdeveniment va arreplegar a més de 300 informàtics vinguts d'arreu de l'estat espanyol, i es van dedicar dues jornades a parlar sobre temes informàtics però sobretot de metodologies àgils i de la cultura de la millora contínua, aplicat sempre en el món de la programació i el desenvolupament.

La nit de dijous 12, els Castellers de Caldes van cedir el seu local per a realitzar-hi un sopar-concert, i aprofitant la gran afluència de gent (més de 200 participants) i la disponibilitat d'alguns membres de la colla, van accedir a la petició de l'organització a realitzar una activitat conduïda per un parell de membres de l'AOS.

L'activitat pretenia demostrar la importància de les iteracions i la millora contínua en qualsevol procés de producció, per això els participants van auto organitzar-se en grups per assolir l'objectiu que la colla els demanava, ni més ni menys que realitzar un pilar.

Es van realitzar 3 iteracions de 5 minuts cadascuna, incrementant cada vegada més la participació de la colla "com a client" i ampliant així la informació i la formació dels assistents, alguna demostració real i algunes indicacions a la tercera iteració, va ser suficient per obtenir un resultat realment espectacular amb un pilar de 3 bastant ben fet i d'altres força destacables.

Els assistents van estar realment encantats amb l'activitat i van destacar-la en quasi totes les publicacions que van fer-se a les xarxes socials durant i després de l'activitat, fins i tot van arribar a valorar-la amb un 11 sobre 10 en l'espai que tenien a l'AOS per proposar millores i propostes.

D'altra banda els castellers que van participar en l'activitat, també van sortir força animats i fins i tot diria que alguns també sorpresos en veure com s'organitza un grup de 300 persones, que habitualment treballa amb metodologies àgils i equips autoorganitzats, veure que tenint un objectiu comú i la motivació és adequada és suficient per aconseguir qualsevol objectiu.

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.