5é Aniversari de Capgirats a Castellar del Vallès 2019

by Castellers de Caldes / 30 d'abril de 2019 /In Cròniques / No comments

Diumenge 28 d'abril, avui els Escaldats ens desplacem fins a Castellar del Vallès per participar a la diada del 5è aniversari del bateig dels Capgirats. Moltes Felicitats Fillols!

Enguany s'actua davant de l'Ajuntament, en uns jardinets ben bonics. Som tres colles les que encarem la diada Castellers de Castellar, Matossers de Molins de Rei i els Castellers de Caldes de Montbui. Prop de les dotze ja hi ha moltes camises i faixes desplegant-se, i en breu s'inicien els pilars d'entrada. Matossers i Escaldats alcem un pilar de quatre, cada un, mentrestant Castellers de Castellar llueix el seu pilar de quatre caminat.

La colla local obre la primera ronda descarregant un quatre de sis amb agulla. Tot seguit ens toca a nosaltres i descarreguem un quatre de sis, un cop més amb el pom més petit i lleuger. Matossers descarrega un tres de sis i tanca aquesta primera ronda.

Entre caps de colles decideixen uns canvis en l'ordre de l'actuació per poder esperar a membres de la colla que encara han d'arribar, per aquest motiu els Escaldats ens encarreguem d'obrir la segona ronda, i ho fem descarregant un quatre de sis amb agulla, que també el corona el pom més lleuger. Seguidament Matossers alça una torre de sis, però amb l'entrada de l'enxaneta es torna bellugadissa i prefereixen desmuntar, quedant així en un id2d6. Ara si, arriba el torn dels nostres fillols i descarreguen un 4d7, el primer que fan a la seva població, enhorabona.

Arrenca la tercera ronda i som els Escaldats els que l'obrim descarregant un tres de sis, amb un tronc poc habitual, ja que ens ha faltat gent, però molt estable. Ens segueixen els Castellers de Molins de Rei que descarreguen un tres de sis amb agulla, defensat al màxim. Els Capgirats en tercera ronda aixequen el tres de sis per sota i el descarreguen. Ja en ronda de repetició els Matossers intenten de nou la torre de sis, que aquest cop si que descarreguen.

Tanquem la jornada castellera amb els pilars de sortida on Escaldats descarreguem dos pilars de quatre, un pilar de quatre de Matossers i el pilar de cinc de la colla local queda en intent desmuntat. Tot i això, els Capgirats llueixen cinc pilars de tres amb la seva canalla, que despleguen diverses pancartes amb motiu de l'aniversari.

Els castells s'acaben però als grallers de les tres colles encara els queda bufera i ens fan ballar a tots i totes. I encara queda el millor d'aquesta diada... el dinar!! Així que anem fins al local d'assaig dels nostres fillols on ens espera un arròs boníssim, begudes, postres i ballaruca!!!

Però Escaldats que no us enganxi la ressaca que dimarts tots puntuals a les 19.30h que tenim assaig!

Castellers de Castellar: p4, 4d6a, 4d7, 3d6ps, idp5 i 5p3.

Castellers de Caldes: p4, 4d6, 4d6a, 3d6 i    

2p4.

Matossers: p4, 3d6, id2d6, 3d6a, 2d6 i p4.

Ser casteller sovint no és fàcil, requereix temps, dedicació, moltes ganes, empenta i perseverança. Tot i així, un cop a dins, descobreixes un món nou. Un món de treball en equip, d'objectius comuns, d'amistats, de gresca i diversió i de felicitat compartida quan veus que els esforços de tots han merescut la pena. Si tens curiositat per conèixer la colla, no ho dubtis, t'esperem amb els braços oberts.